Søk
 Om SpilleDilla.com

NYHETER
SNUSERNE PÅ TOPP I TRØNDERSK MESTERSKAP
Den tidligere norgesmester Morten Abrahamsen ble en klar vinner i søndagens trønderske flippermesterskap. Tre av de fire beste spilte med en feit pris under overleppa. Resten av Norge bør se opp når snusdopede trøndere melder sin deltagelse på flipper-NM til høsten.

-"E ha itj nærva", sier mesteren Morten som forklaring på at han er så vanskelig å slå i flipper. Morten ble best både kvalifiseringsrunden (16 poeng) og i finalerunden (18 poeng). Den sindige, snustyggende karen fra fjellbygda Ålen virker svært selvsikker og avbalansert. Han gir ikke inntrykk av å ha nerver i det hele tatt.

Flipperveteranen Hasse (deltager på NM 92) har til tider en spesiell spillestil. Før konkurransen ble tilten ble justert litt trangere for å legge en liten demper på aggressive spillere (FOTO: Øyvind Møll)

Vinneren Morten var førstevelger på premiebordet, men valgte en sjelden caps i stedet for premiepotten (FOTO: Øyvind Møll)

I konkurransesammenheng sies det at det er gunstig å ha litt nerver for å skjerpe innsatsen, men i flipper er det kanskje en fordel å være nesten blottet for slikt? Fingrene blir kanskje stødigere, og årvåkenheten lammes ikke av stress.

Frank fra Stjørdal hadde en kjemperunde på Funhouse i finalen: 25 millioner ga grandscore til initialene "FN" - eneste snusfrie mann i teten! (FOTO: Arne Asphjell)

Innledningen til mesterskapet var en kvalifiseringsrunde med 11 deltagere. Alle spilte en omgang på to forskjellige maskiner, Medival Madness og Funhouse. Den som hadde høyest poengsum på en maskin fikk 10 plasspoeng, den med nest høyeste 8 osv. Teoretisk var det derfor mulig å oppnå 20 plasspoeng. Abrahamsen vant også kvalifiseringsrunden med 16 plasspoeng. Flere av de lokale håp i Trondheim Pinheads datt dessverre ut før finaleomgangen. Resultatet ser du nedenfor.

Morten Abrahamsen er i gang med første runde på Medieval Madness, og trønderske pinhoder følger ivrig med på mesterens teknikk (FOTO: Øyvind Møll)

Morten Abrahamsen viste en sindig ro gjennom hele konkurransen. Loddtrekningen gjorde at han ble den siste som endelig slapp til, man han ble ikke shaky av å se konkurrentene samle poeng. Men det er ikke nok å være fri for nerver, flipperferdighetene må også være der. Derfor er det imponerende at Morten som nesten ikke har spilt flipper på ti år og ikke hatt nærkontakt med noen av konkurransemaskinene, kunne markere seg så suverent.

"Snuskaillain" fra Ålen: Outsideren Bjørn Bakås (t.h.) var par et par fattige poeng unna å få høyere poengsum enn mester Morten på Funhouse i
finalerunden (FOTO: Arne Asphjell)

Du kan se flere bilder fra mesterskapet i vårt bildearkiv: files.spilledilla.com.